Tramp testiran negativno, doktori kažu da nema rizika da će širiti koronu

President Donald Trump speaks at a campaign rally in Battle Creek, Mich., Wednesday, Dec. 18, 2019. (AP Photo/Paul Sancya)

Ljekar američkog predsjednika Šon Konil izjavio je da je Donald Tramp (Trump)  testiran negativno na koronavirus što znači da nema rizika da bi mogao biti prenosilac zaraze.

Tramp se juče, prvi put od kako mu je prije više od saedam dana potvrđen Covid-19, pojavio pred svojim pristalicama u Bijeloj kući.

Agencija Rojters javlja da se američki predsjednik jučer obratio sa balkona Bijele kuće, bez zaštitne maske i uputio apel da se „angažiraju do pobjede“ na predstojećim predsjedničkim izborima.

Nakon povlačenja iz izborne kampanje zbog Covida-19, Tramp sada planira nastaviti  predizborno nadmetanje sa svojim oponentom Džoom Bajdenom (Joe Biden), predsjedničkim kandidatom demokrata.

Kako je najavljeno već sutra Tramp putuje na Floridu, jednu od ključnih držžava za pobjedu na izborima, a u utorak će biti u Pensilvaniji. U srijedu je najavljena posjeta Ajovi, gdje će održati govore pred svojim pristalicama.

Tokom svog jučerašnjeg obraćanja sa balkona Bijele kuće, Tramp je optužžio demokrate da namjeravaju sprovoditi „socijalističku“, pa čak i „komunističku politiku“ u Americi.