Tramp proglašen krivim po svim tačkama optužnice

Porota Okružnog suda na Menhetnu proglasila je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa krivim za falsifikovanje poslovnih dokumenata.

Porota od 12 članova proglasila je Trampa krivim za sve 34 tačke optužnice za falsifikovanje dokumenata u vezi sa šemom prikrivanja tajnih isplata novca zvjjezdi filmova za odrasle Stormi Danijels, kako bi je spriječio da izađe u javnost sa navodima o aferi sa Trampom neposredno prije dana izbora 2016. godine.

Ovih 34 tačaka proizilaze iz 11 faktura, 12 vaučera i 11 čekova koji čine Trampovu mjesečnu nadoknadu troškova bivšem advokatu Majklu Koenu koji je isplatio 130.000 dolara Danijelsovoj, prenosi CNN.

Tramp se izjasnio da nije kriv po optužbama u ovom slučaju i negirao je aferu sa porno glumicom. Protiv bivšeg predsjednika su podignute još tri optužnice, ali se ne očekuje da će ta suđenja biti održana prije izbora u novembru.

Tramp se i u tim slučajevima izjasnio da nije kriv. Donald Tramp je prvi predsjednik u istoriji SAD koji je osuđen za krivično djelo.

Prethodni članakKošarac: Upozoravali smo na demokratski i kredibilan način – ne dozvoljavamo satanizaciju srpskog naroda (
Naredni članakU Srbiji počela izborna tišina