Tramp očekuje da će na donatorskoj večeri prikupiti 43 miliona dolara

Očekuje se da će danas biti prikupljeno za kampanju bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa više od 40 miliona dolara, na najvećoj donatorskoj akciji prikupljanja sredstava do sada, javlja AP.

Očekuje se da će događaj u Palm Biču na Floridi, gdje živi milijarder i investitor DŽon Polson, donijeti 43 miliona dolara za treću trku bivšeg predsjednika u Bijeloj kući, rekao je on.

Na događaju se očekuje prisustvo oko 100 gostiju, među kojima nekoliko milijardera, tako da bi iznos sredstava trebalo da bude veći nego što je nedavno prikupio aktuelni predsjednik DŽozef Bajden – 26 miliona dolara na skupu sa bivšim predsjednicima Bilom Klintonom i Barakom Obama.

– Odgovor na naše napore u prikupljanju sredstava bio je ogroman i do sada smo prikupili preko 43 miliona dolara – rekao je Polson.

Prema njegovim riječima, postoji ogromna podrška širokog spektra donatora.

Događaj, nazvan “Inauguralna večera lidera”, šalje signal o ponovnom oživljavanju prikupljanja sredstava za Trampa i Republikansku stranku, koja se bori da sustigne Bajdena i demokrate.

Tramp i Republikanska stranka objavili su ranije ove nedjelje da su prikupili više od 65,6 miliona dolara u martu i završili mjesec sa 93,1 milionom dolara.

Bajden i demokrate objavili su danas da su prošlog mjeseca prikupili više od 90 miliona dolara i da su imali na raspolaganju više od 192 miliona dolara.

Prethodni članak“Bivši me nikad ne zaboravljaju” Ceca Ražnatović otkrila da li je fatalna žena
Naredni članakBritanski “Telegraf”: Zapad nije u stanju ni sebe da ponovo naoruža, a kamoli Ukrajinu