Tragedija u Sarajevu: U saobraćajnoj nesreći na Marijin-Dvoru stradale mlade doktorice

U sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23.30, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u opštini Centar Sarajevo.

 

“Tom prilikom došlo je udara i obaranja na kolovoz pješakinje S.A., rođena 1998. godine iz Sarajeva, S. A., rođena 1997. godine i S. E., rođena 2002. godine iz Ilidže, od strane putnidčog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao vozač B.A., roden 1996. godine iz Sarajeva.

 

U ovoj saobraćajnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja S. A., teške tjelesne povrede opasne po život zadobile su pješakinje S. A. i S. E., a istima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo”, preciziraju iz MUP-a.

Kako se saznaje u međuvremenu, poginula je mlada doktorica Azra Spahić, zaposlenica Doma zdravlja Kanton Sarajevo. Povrijeđena je njena kolegica, mlada doktorica Alma Suljić.

Informaciju je na društvenim mrežama potvrdila zaposlenica sarajevskog Doma zdravlja.

Takođe se saznalo kako je za nesreću osumnjičen Armin Berberović, inače iz Starog Grada u Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač ih je pokosio na pješačkom prijelazu. Navodno je bio pod uticajem alkohola te je vozio brzinom iznad dozvoljene.

Prethodni članakVladin službenik ispumpao jezero kako bi pronašao svoj telefon
Naredni članakPijan autom pokosio 3 djevojke: Ovo je vozač “mercedesa” koji je izazvao nesreću u Sarajevu