Torlak proizveo milion i po doza sputnjik V vakcine

Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” je zajedno sa svojim ruskim partnerima do sada proizveo 1.500.000 doza sputnjik V vakcine komponente 1 i komponente 2, izjavila je direktorka ovog instituta Vera Stoiljković.

“Institut ‘Torlak’ je zajedno sa državom Srbijom, sa Vladom i sa našim Ministarstvom, uz ogromne napore, uspeo da proizvede vakcinu protiv kovida. Sama ta činjenica da je tu vakcinu uspeo da proizvede mali broj farmaceutskih kuća i država uopšte, daje na značaju kako našoj kući, tako i našoj zemlji”, kaže ona za RTS.

Osim vakcine protiv kovida, “Torlak” je neposredno prije sezone distribuirao i svoju trovalentnu vakcinu protiv gripa, tako da je i ona u količini od 200.000 doza na raspolaganju građanima Srbije.

U skladu sa ugovorom koji su potpisali sa ruskom stranom, do kraja godine proizvešće još 2.500.000 doza komponente jedan i dva.

“Nadamo se da će ta saradnja biti nastavljena, vakcina je odlična, efikasna, kvalitetna, bezbedna i zaista je od srca preporučujemo za vakcinaciju”, navodi Stoiljković.

Prethodni članakKolege i poštovaoci se opraštaju od Marinka Rokvića
Naredni članakKolege i poštovaoci se opraštaju od Marinka Rokvića: “Velikani idu da pevaju u rajsku kafanu”