Tijela 2 mladića koja su pronađena nakon požara u stanu još uvijek NISU IDENTIFIKOVANA

Dvojica mladića stradalih u požaru u ponedjeljak ujutru u potkrovlju zgrade u Ulici Laze Telečkog u strogom centru Novog Sada još nisu identifikovani.

Identitet osoba koja su izgubila život u predmetnom događaju u ovom trenutku nije poznat, kao ni uzrok izbijanja požara. Preduzimaju se mjere i radnje na utvrđivanju tih činjenica, kažu nadležni iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Kako je Blic pisao, stan je bio zaključan iznutra, na tijelima nema tragova fizičkih povreda, a uzrok smrti je vjerovatno gušenje. Sve činjenice u vezi sa ovom tragedijom trebalo bi da budu rasvetljene kada stignu rezultati obdukcije tijela nesrećnih mladića.

Prema nezvaničnim saznanjima, postoje indicije da su stradali mladići strani državljani i to neke od zemalja u okruženju zato što su prema riječima komšija tečno pričali srpski sa specifičnim akcentom.

– Nikada sa njima nije bilo problema, a doselili su se prije par mjeseci. Nikada ih nismo čuli. Nisu pravili buku. Lijepo su se javljali u prolazu ali niko od stanara nije imao sa njima nikakav kontakt. U tom malom stančiću od svega 15-ak kvadrata prije je živio domar pa je taj prostor otkupljen i dat na izdavanje. Ti momci su bili veoma mladi. Kako sam čula jedan od njih je imao 19 godina, a drugi nije bio mnogo stariji. Možda svega par godina – priča za Blic jedna od komšinica i dalje vidno potresena zbog ove tragedije.

Kaže da je čula neku buku i udarce a kada je izašla u hodnik zatekla je u njemu policajce koji su je zamolili da se vrati u stan.

– Nisu mi ništa rekli, samo su zamolili da se vratim u stan. Kada sam otvorila vrata osjetila sam jak miris dima, a ta buka je vjerovatno bio zvuk razbijanja vrata pošto su kako sam čula bila zaključana. Razgovarala sam poslije i sa drugim komšijama i niko ne zna ništa više – priča sagovornica.

– Vatrogasna brigada Novi Sad dobila je dojavu u ponedeljak u 8 sati i 57 minuta da dim izlazi iz stambenog objekta u ulici Mite Ružića i Laze Tračka. Nakon 4 minuta, tačnije u 9 sati i 1 minut, vatrogasne ekipe su bile na mjestu događaja. Dim je izlazio iz objekta. Brzo su reagovali. Vrata stana iz kojeg je dim izlazio bila su zaključana. Vrata su nasilno otvorena – naveo je nakon gašenja požara Stojan Milovac, načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.

Kako navodi, vatrogasci su odmah po ulasku u stan pronašli dve osobe koje su bile u prostoriji.

– Bilo je potpuno zatamnjeno i evakuisali smo ih van prostorije. Međutim, hitna medicinska pomoć je nažalost mogla samo da konstatuje njihovu smrt – navodi on.

Dodao je da povrijeđenih u požaru nema i da se ispituje uzrok požara.

– Radi se o objektu koji je veoma star. Taj objekat je star oko 100 godina. Ovaj objekat nema armirane betonske ploče. Instalacija je naravno u takvom stanju. Međutim, još uvek nije utvrđen uzrok nastanka požara, a nadležna služba će utvrditi kako je došlo do njega – navodi on.

Prethodni članakCrnogorac osuđen na doživotnu robiju zbog brutalnog ubistva radnika iz BiH
Naredni članakTeška saobraćajna nesreća u Salakovcu – Sudar tri automobila, BMW završio u jezeru