TEŠKA NESREĆA KOD MOSTARA: BMW-om pokosio tri tinejdžerke (16)

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras u 19,15 sati dogodila u Blagaju, južno od Mostara, teško su povrijeđene tri 16-godišnje djevojčice, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tinejdžerke je, dok su izlazile iz autobusa, pokosio vozač automobila BMW, E. F., koji je, navodno, takođe povrijeđen.

Jedna 16-godišnjakinja koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na ulazu u Blagaj, a koja je zadobila višestruke prelome, večeras je podvrgnuta operativnom zahvatu u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, potvrdio je dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” su, nakon nesreće prevezene dvije djevojčice. Jedna je zadobila teške tjelesne povrede, a druga je lakše povrijeđena. Takođe, u toj bolnici je i 78-godišnji E. F., vozač BMW – a koji je učestvovao u nesreći.

Djevojčice su, kako je utvrđeno nakon uviđaja koji su pod nadzorom dežurnog tužioca obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, izašle iz autobusa te su prije prelaska ceste propustile nekoliko automobila. Međutim, u trenutku prelaska ceste, nakon što je autobus nastavio svoje kretanje, na njih je naletio vozač BMW – a. Kako nam je rečeno, preduzimaju se sve mjere i radnje s ciljem tačnog utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

avaz

 

Prethodni članakSIPA provjerava diplomatski status Kristijana Šmita
Naredni članakU Srpskoj Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosmetu