TAMINDŽIJA: U NEVESINJU OVE GODINE U PROGRAME ZAPOŠLJAVANJA ULOŽENO DVA MILIONA MARAKA

Samo novo zapošljavanje, uz bolji položaj zaposlenih, može donijeti brži razvoj Republike Srpske. Upravo iz tog razloga Vlada Republike Srpske obezbijedila je 28 miliona maraka za programe zapošljavanja. Veliki dio tog novca usmjeren je na istočnu Hercegovinu. Najviše od svih opština u Republici Srpskoj ide u Nevesinje.

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija istakao je da je za Nevesinje u 2022. godini za različite programe zapošljavanja izdvojeno dva miliona maraka, što je za rezultat imalo zapošljavanje 269 lica sa evidencije nevesinjskog biroa. Prema njegovim riječima, to je najviše od svih opština u Republici Srpskoj.

Tamindžija je naglasio da programi podrške u zapošljavanju koje realizuju Vlada RS i Zavod za zapošljavanje RS predstavljaju značajan doprinos razvoju privrednog ambijenta, kako za poslodavce, tako i za lica koja započinju samostalnu djelatnost.

Tamindžija je podsjetio da je u proteklom četvorogodišnjem periodu sa evidencije biroa Nevesinje po osnovu zaposlenja i obavljanje privatne djelatnosti brisano ukupno 1884 lica, te da su odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih boraca za 141 lice.

“Odobrena su i sredstva za zapošljavanje 20 pripravnika sa visokom stručnom spremom, dok je za protekle četiri godine priliku za prvi posao dobilo 60 pripravnika”, rekao je Tamindžija.

On je napomenuo da je posebna pažnja usmjerena na teško zapošljiva lica, lica iz ruralnih sredina i dugoročno nezaposlena lica, za čije zaposlenje u privredi su odobrena sredstva za 111 lica.

Prethodni članakVEČERAS PROMOCIJA SABRANIH DJELA AKADEMIKA DANILA MARIĆA
Naredni članakMOSTAR – Pucnjavi prethodila tuča na kružnom toku