Talačka kriza u Njemačkoj: Uhapšen muškarac koji je napao ljude u srbijanskom autobusu

Na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund – Beograd  prevoznika “Lasta” u Njemačkoj oko 17 sati došlo je do napada na putnike i vozače.

Zbog talačke krize je, kako je objavila njemačka policija na svom Twitter nalogu, bio zatvoren autoput A9 između Hilpoltštajna i Gredinga u oba pravca.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu fizički je nasrnuo na druga dva putnika. On je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika. U međuvremenu su, navodi Tanjug, vozači izašli iz autobusa, a napadač je ostao sam. Kako navodi Rojters, napadač je u međuvremenu i uhapšen.

– Oružje još uvijek nije pronađeno, ali autobus se još pretražuje – navodi policija.

Detonacije koje su se čule bile su u sklopu izvedenog napada da bi pripadnici policije ušli u autobus.

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Njemački Bild naveo je da je bila u pitanju talačka kriza, ali i da su se čule tri detonacije.

Putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji se, kako Tanjug saznaje, zove Fahrudin Kahrović, fizički je nasrnuo na druga dva putnika.

Njemački mediji pišu da je naoružani muškarac držao dva vozača kao taoce, ali da ga je policija savladala oko 21.30 časova te da je uhapšen. Nema informacija da li je neko povrijeđen u incidentu.

Tanjug je objavio da vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.

Zbog incidenta je auto-put A9 između Hilpoltštajna i Gredinga bio zatvoren u oba pravca.

 

  • Oglasila se njemačka policija

    Oglasila se njemačka policija

    FOTO: PRINTSCREEN

Prethodni članakMOSTAR: NAKON NAPETE SITUACIJE, FUDBALERI BORCA NAPUSTILI STADION U VRAPČIĆIMA
Naredni članakMilanović u UN: BiH potreban okvir na principima federalizma i decentralizacije