Svi detalji stravičnog ubistva porodice Đokić: Osumnjičeni plakao na sahrani, ali je vodio računa da se KRIJE U ZADNJIM REDOVIMA

Goran Džonić (59), penzionisani vatrogasac, osumnjičen je da je učestvovao u nezapamćenom zločinu – otmici i ubistvu tročlane porodice Đokić 26. septembra u selu Moravac.

Kako se sumnja, Džonić je ovaj zločin pripremao punih šest mjeseci, a novac, koji je kobne noći ukrao od svojih rođaka, dijelom je zakopao u dvorištu svog sina, koje se nalazi tačno između sela Moravac i Tešica, lokacija na kojima su pronađena tijela Đokića i njihov zapaljen automobil.

Prema do sada poznatim informacijama, Džonić je osumnjičen da je 26. septembra, nekoliko minuta nakon pomoći presreo svoje rođake, brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu i kćerku Lidiju, dok su se “pasatom” vraćali iz sela Moravac, gdje su bili u pojeti Goranovoj majci, ka svom stanu u Aleksincu.

Na koji ih je način tačno Džonić namamio da odu do atara ovog sela, u kom je, svega četiri kuće dalje, i on živio sa porodicom, za sada nije poznato. Ali ono što jeste poznato je da su Đokići odvedeni do zabačenog dela u ataru ovog sela, gdje su brutalno, hicima iz pištolja ubijeni.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Ubica je Gorana natjerao da gleda kako mu ubijaju najprije suprugu, sa dva hica – u grudi i glavu, a potom i kćerku. Sve ovo najvkerovatnije kako bi ga natkerao da da šifru i ključ od sefa sa novcem koji je uvijek nosio sa sobom u kolima. Ubijeni Đokić bio je vlasnik mjenjačnice u Aleksincu, imućan, ali izuzetno oprezan čovjek koji je novac uvijek nosio sa sobom. I njegov brat od tetke, koji mu je bio izuzetno blizak, je to dobro znao. Goran je ubijen posljednji, hicem u glavu. Nakon toga, tijela tročlane porodice prekrivena su daskama i zapaljena su.

Kada su izgorjela do neprepoznatljivosti, odvučena su do šiblja, zatrpana granama i lišćem i tu ostavljena.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, FACEBOOK / RAS SRBIJA

Ubica, za kog se sumnja da je najvjerovatnije imao nekog pomagača, odvezao je njihovog “pasata” 10ak kilometara dalje u atar sela Tešice i tu ga zapalio. Na ovom mjestu zapalio je i žuti skuter kojim ih je presreo. Na koji način se ubica potom udaljio sa mjesta zločina, za sada nije poznato, ali policija i dalje istražuje da li je mali crveni automobil, koji je kobne večeri primijećen u selu Moravac, a koji ne pripada nikome od mještana, na neki način povezan sa ovim slučajem i da li je u pitanju neko ko je kobne noći došao po Džonića i odvezao ga do kuće..

Kako se sumnja, teren za zločin je unaprijed dobro pripremljen. Kanisteri sa bezinom ranije su donijeti i sakriveni u žbunje i atar sela Moravac i atar sela Tešice kako bi dokazi, odmah nakon izvršenja zločina, bili uništeni. Upravo zbog toga je policiji i istražiteljima od prvog dana jasno da je u zločinu učestvovao, ili ga izvršio neko ko je iz tog mjesta ili okoline jer je bilo jasno da je odlično poznavao teren po kom se kretao.

Cijeli slučaj i istragu znatno je otežalo to što je nestanak Gorana, Gordane i Lidije prijavljen tek dva dana kasnije, kada su članovi njihove porodice shvatili da se oni tog 26. septembra nisu vratili kući, da su im telefoni nedostupni i da nisu bili na mreži od ponoći te večeri. Dan nakon toga, trećeg dana od nestanka policija je započela intenzivnu potragu za Đokićima.

Ovaj slučaj uznemirio je cijelu javnost, policija, mještani i prijatelji porodice krenuli su u intenzivnu potragu za njima. Agonija je trajala punih šest dana, a onda je tokom pretrage terena iz šiblja primećeno kako viri ruka… Tijela Đokića tada su otkrivena. Istog dana, par sati ranije, pronađen je i njihov zapaljeni pasat. Još intenzivnija potraga za zločincima tada je započela, a od prvog dana bilo je jasno da je cijela porodica ubijena zbog novca koji je Đokić sa sobom nosio, piše Blic.

Prethodni članakNPS: Podrška kandidatu SNSD za gradonačelnika Prijedora
Naredni članakHrvati od danas putuju bez viza u SAD