Sveučilišta u Mostaru: Diplome dobio 41 doktor medicine

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u subotu je promovirana 14. generacija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, gdje je diplome dobio 41 doktor medicine.

Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta je istaknuo kako je iznimno ponosan na svakog studenta, govoreći kako je promocija slavlje plodova obrazovanja mladih, časnih i hrabrih studenata koji su mnogo riskirali i postigli i time obogatili liječničku obitelj.

 Ponos fakulteta

“Sve ovo je dokaz kako svi zajedno, ulažući u svoju budućnost i budućnost naših potomaka, obogaćujemo našu zajednicu dajući joj nove skrbnike za njezino zdravlje. Ovo je, također, dokaz da činimo pravu stvar obrazujući nove generacije humanih djelatnik koji će nastaviti tamo gdje mi stanemo, ni u jednom trenutku ne odstupajući od Hipokratove prisege kako će im u obavljanju svete i odgovorne dužnosti biti zdravlje njihovih pacijenata. Vjerujem kako za mnoge od vas ovo nije cilj jer ćete krenuti putem usavršavanja specijalizacijom onih grana medicine za koje imate najviše interesa, dok će neki karijere vezati za znanstveno-istraživački rad”, kazao je dekan Bevanda.

Nazočnima se obratila i Ljerka Ostojić, rektorica mostarskog Sveučilišta, koja je diplomantima čestitala i poželjela im sreću u budućem radu.

“Stekli ste vještine, znanja i kompetencije neophodne za ono što vas čeka u vašem odgovornom liječničkom pozivu. Izabrali ste jedan od najtežih i najhumanijih poziva jer su u Hipokratovoj zakletvi sadržani najljepši etički principi prema kojima je dobrobit bolesnika prvenstveni i glavni cilj svega liječničkoga nastojanja. Taj izbor puno govori o vama”, poručila je rektorica Ostojić.

Dekanove nagrade

Dekan je uručio i nagrade najboljim studentima svi godina studija medicine, dok je Ivana Grgić, najbolja studentica generacije uručila nagrade najboljim profesorima prema izboru njezinih kolega.

Osam od 41 diplomanta dobilo je dekanovu nagradu s obzirom da su u svojoj zadnjoj godini školovanja imali prosjek ocjena 5.0. Do sada je na ovom fakultetu promovirano ukupno 475 diplomanata.

Na svim godinama Medicinskog fakulteta trenutno studira 321 student, plus 30 studenata dentalne medicine.

Prethodni članakStari most zasjao u ružičastoj boji
Naredni članakVELIKI TRIJUMF DONALDA TRUMPA: Svijet pred tektonskim promjenama