SVAKA PJESMA KOJU JE NAPISALA MARINA TUCAKOVIĆ JE HIT, NEMOGUĆE IH JE SVE NABROJATI: Uz njene stihove se lumpovalo, plakalo, VOLJELO, a pamtićemo je po OVOME!

Marina Tucaković izgubila je bitku posle teške bolesti u 67. godini. Smatraju je najplodnijim tekstopiscem na našim prostorima, a iza nje su ostali brojni hitovi koje je stvarala nekoliko decenija, od osamdesetih godina prošlog vijeka.

Prvu pjesmu je napisala za grupu Zana i to “Dodirni mi kolena”, kao i dobar dio pjesama za taj album prvenac iz 1982. godine.

Sa Oliverom Mandićem je bila u vezi 4 godine tokom osamdesetih godina i napisala mu je brojne hitove, od “ljuljaj me nežno” do “Pomagajte drugovi”. Posle završetka veze, ostali su u dobrim odnosima.

– Posle našeg raskida ostali smo u dobrim odnosima. Ona je dupla Škorpija, lovu voli najviše – rekao je Mandić jednom prilikom.

– Bilo je to tako davno. Više se i ne sećam. Oliver je bio presladak mladić, uvek doteran i potpuno drugačiji. Nosio je košulje i pantalone. Nismo se skrivali, nego tada naša veza nikoga nije zanimala – ispričala je Tucakovićeva svojevremeno.

FOTO: TWITTER.COM/MARINA TUCAKOVIĆ

Sa Zdravkom Čolićem je mnogo sarađivala, a ovo su neki od hitova: Ruška, Vatra i barut, Okano, Noć mi te duguje, Krasiva, Merak mi je, Tabakera, Jako, jako slabo ti srce zavodiš, Oj, djevojko selen velen (dorada, pjesma je narodna), Čija je ono zvijezda, Javi se, javi, Autoput, Maslinasto zelena, Ajde idi, Kad bi moja bila, Čini mi se grmi, Šta mi radiš, Zavičaj, Manijači, Meni niko ne treba, Ljubavnici, Mangupska, Mastilo i voda, Spavaju li oči nebeske, Ljubiti, Slavljenička, Ne govori mi da me više ne voliš, Hajdemo negdje nasamo, Sjedni mi u krilo, Što si prepotentna, Melanholija, Ko te ljubi kad nisam tu, Konačno sam, Crne čarape, Cherie, Cherie, Južnjaci, Osvojio bi’ sve, Kuba, Na adresi ti piše, Stavi prst na čelo, Malo pojačaj radio

Neda Ukraden – Zora je, a navodi se da je stih iz te pjesme najskuplji.

Cecina karijera je skoro neodvojiva od Marinine jer je mnogo njenih pjesama pjevačica otpjevala, a radila joj je i cijele albume: Kukavica, Ja još spavam u tvojoj majici, Fatalna ljubav, Emotivna luda, Maskarada, Ceca 2000, Decenija, Gore od ljubavi, Idealno loša, Ljubav živi, Poziv, Autogram.

Marina je pisala pjesme i za Džeja, Anu Bekutu, Seku Aleksić, Tanju Savić, Slađanu Milošević, Severinu, Viktoriju, Dženana Lončarevića i mnoge, mnoge druge. Ostavila je neizbrisiv trag u srpskoj i jugoslovenskoj muzici.

Napisala je i jednu od ljepših pjesama Olivera Dragojevića.

Prethodni članakPreminula Marina Tucaković: Nije se izborila sa opakom bolešću
Naredni članakPartizan i Zvezda podijelili bodove u Humskoj