SVA BIRAČKA MJESTA U BiH SPREMNA

SARAJEVO – Sva biračka mjesta u BiH spremna su da državljani Srbije, koji su se prijavili za glasanje, sutra ostvare svoje biračko pravo, potvrđeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH.

Iz Ambasade su istakli da je za glasanje potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije.

Biračko pravo mogu da ostvare državljani Srbije koji borave u BiH, a do 25. novembra u ponoć prijavili su se putem diplomatsko-konzularnih predstavništava da glasaju u BiH.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će sutra biti održani, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasaju na 19 biračkih mjesta od 7.00 do 20.00 časova.

Iz Ambasade su naveli da se procedura glasanja u inostranstvu nije mijenjala u odnosu na prethodne izbore.

Biračka mjesta biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije i zgradi “M:tela” u Banjaluci, u Ambasadi Srbije u Sarajevu, u Generalnom konzulatu u Mostaru, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, te u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

Državljani Srbije će biračko pravo u Višegradu moći da ostvare na biralištu u Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić”, u Doboju u Centru za obrazovanje i kulturu, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

Biće otvorena i dva biračka mjesta u Osnovnoj školi /OŠ/ “Vuk Karadžić” u Bijeljini, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u OŠ “Sveti Sava” u Loparama, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u područnoj OŠ “Vuk Karadžić” u Branjevu.

U Prijedoru će državljani Srbije moći da glasaju u OŠ “Desanka Maksimović”, u Mrkonjić Gradu u istoimenom srednjoškolskom centru, na Palama u OŠ “Srbija”, te u opštini Novo Goražde.

Pregled biračkih mjesta dostupan je na linku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odnosno u odluci Republičke izborne komisije /www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/.

Prethodni članakCvijanović: Srpska ne želi sukobe; Amerikanci stvaraju atmosferu koja nije u službi zaštite BiH
Naredni članakSUTRA DJETINJCI