Suze, pjesma, emocije: Posljednji meč velikog Del Potra

U festivalskoj atmosferi u utorak uveče u Buenos Airesu, Juan Martin del Potro odigrao je možda i posljednji meč u karijeri – izgubio je od zemljaka Federica Delbonisa sa 6:1, 6:3.

Napravio je Del Potro brejk u prvom gemu, ali je Delbonis, njegov dobar prijatelj, ipak lako slavio za ukupno 83 minuta.

Bio je to prvi Delpov meč još od marta 2019. godine, a kada je na 3:5 trebalo da servira za ostanak u meču, preplavile su ga emocije i oči su mu bile pune suza. Publika je pauzu ispunila tako što je pjevala serenadu svom heroju.

“Teško je objasniti kako sam se osjećao na terenu“, rekao je Del Potro posle dugog zagrljaja sa Delbonisom na mreži, “Atmosfera je bila luda, ljudi su bili ludi, bio je to jedan od najboljih mečeva u karijeri kad je riječ o publici“.

Izvor : REUTERS/Matias Baglietto

Ostavio je traku za glavu na mreži nakon meča, znak da je to kraj, ali navijači se nadaju da bi Del Potra mogli opet da vide na terenu, ali…

“Ne znam šta će se događati, osjećam veliki bol u koljenu. Ipak, trudiću se da to saniram – ako uspijem, možda budem imao još jednu šansu da igram. Moram da se pobrinem za koljeno radi svog svakodnevnog života. Ako mi je večeras bio posljednji meč, odlazim sretan“.

Prvi put u njegovoj profesionalnoj karijeri, na tribinama je bila i Juanova majka Patricia, uz 80 članova porodice i prijatelja za koje je Delpo tražio karte. Izašao je na teren uz rok pesmu “Que Placer Verte Otra Vez“, što znači „kako je zadovoljstvo videti te opet“, u izvođenju njegovog prijatelja, muzičara Sire.

“Mnogo mi je stvari prolazilo kroz glavu prije meča, bilo je uzbudljivo“, kaže Delbonis, “I sam meč je bio prilično emotivan“.

Tokom bogate karijere, Del Potro je osvojio US open 2009. godine, na istom turniru igrao i finale 2018. godine, bio je treći teniser svijeta i ukupno je osvojio 22 titule. Osvojio je i srebrnu olimpijsku medalju 2016. godine.

Prethodni članakZOI: Esma Alić 50. nakon prve trke slaloma
Naredni članakDva lica uhapšena, oduzet kokain i marihuana