Suzavac prekinuo Bregovićev koncert u Albaniji

Tokom nastupa Gorana Bregovića na Festivalu piva u Korči u Albaniji bačen je suzavac, prenosi KoSSev pozivajući se na albanski TopChannel.

Mediji na albanskom javljaju da je policija privela osam osoba, a da su okupljeni uhapšene pozdravili dobacivanjem: “Bravo, bravo”.

Na videosnimci koji je objavio TopChannel vidi se kako posjetioci festivala trljaju oči zbog iritacije izazvane suzavcem. Hitna pomoć zbrinula je nakon incidenta jednu osobu, navodi portal Faktor.al.

Bregović je koncert u Korči počeo pjesmom “Kosovska” Bijelog dugmeta, s albuma “Uspavanka za Radmilu M.” iz 1983. godine. Uprkos bačenom suzavcu, Bregović je nastavio svoj nastup. Kako je prethodno javila ista televizija, policija je za Bregovićev koncert tokom čitavog dana provodila posebne mjere sigurnosti, koje su uključivale i to da se na koncert moglo ući samo s kartama i posebnom provjerom svakog posjetioca.

U međuvremenu, mediji na albanskom javljaju da su jake mjere i u hotelu u kojem je Bregović odsjeo. Bregovićevu dolasku u Korču snažno su se protivili prije svega na Kosovu, odakle je i pokrenuta snažna negativna medijska i javna kampanja, koja je dovela do toga da gotovo svi učesnici programa s Kosova otkažu dolazak, neki podržavajući bojkot ovog čuvenog muzičara, a neki zbog pritiska.

 

Prethodni članak“Tramp je bio u pravu, NATO je besmislen”
Naredni članakAktivni požari na području Konjica, Jablanice i Stoca