Suprugu danima držao mrtvu u stanu pa pisao ljubavne statuse o njihovoj sreći

Stravičan zločin potresao je Sarajevo nakon što je u stanu pronađeno tijelo Nermine Ravlić (38), a zbog ubistva su uhapšeni njen suprug Goran Ravlić (36), kao i njegova majka Ledžiba Ravlić (76) i rođak Latif Jašarević (67), koji su, kako se sumnja, takođe umiješani u ovaj zločin.

Muškarac se pred istražiocima MUP-a Kantona Sarajevo branio ćutanjem, a sve tri osobe biće predate u Tužilaštvo KS.

Tijelo nesrećne žene je danima bilo u stanu i, kako navode lokalni mediji, riječ je o brutalnom zločinu jer je navodno njeno tijelo bilo doslovno izmasakrirano.

Policajci koji su došli na lice mjesta ostali su šokirani kada su zatekli njeno tijelo, koje je bilo skoro pa neprepoznatljivo.

Naime, kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima pronađeno tijelo, uhapsili su tri osobe za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog djela.

Policijsku upravu Novo Sarajevo pozvala je žena navodeći da se nalazi u Ulici Hamdije Čemerlića i da ima važne informacije.

Patrola je locirala ženu i utvrđeno je da se radi o 76-godišnjoj L.R. iz Sarajeva, koja je rekla da se njen sin, 36-godišnji G.R. udaljio iz stana s namjerom da naudi sebi, a potom je kazala da se u Kolodvorskoj ulici nalazi njena snaha koja je prethodno izvršila samoubistvo.

O svemu je odmah obaviještena dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva KS, koja je naložila angažovanje stručnog tima koji će otvoriti vrata.

Policija je u stanu na sedmom spratu nebodera u sarajevskom naselju Pofalići pronašla tijelo N.R. iz Sarajeva (38) sa vidljivim tragovima nasilja, a utvrđeno je da je ona danima mrtva.

Uviđajem je rukovodila kantonalna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva KS, a policija je pronašla predmete i tragove izvršenja krivičnog djela.

Policija je potom locirala i uhapsila osumnjičenog muškarca u Ulici Kurta Schorka na području opštine Ilidža, uz podršku službenika Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, a uhapšena je i njegova majka.

Takođe radeći na rasvjetljavanju zločina, policija je uhapsila i njihovog rođaka L.J. (67), koji je znao za smrt nesrećne žene, a to nije prijavio.

Tijelo žene je prebačeno u prosekturu Bare, gdje će biti obavljena obdukcija i sva druga potrebna vještačenja.

Nezvanično mediji prenose da je nesrećna žena ubijena udarcima predmetom nalik na motku.

Motiv ovog gnusnog zločina se utvrđuje, a nezvanično saznajemo da je moguće da je u pitanju ljubomora.

Mediji prenose da je Jašarević s Ravlićem išao u kupovinu alata i oruđa kojim su planirali da se riješe tijela.

Navodno je i nešto od toga platio svojim novcem, kako Ravlić, koji se tereti za ubistvo, ne bi bio otkriven.

Muž kojeg terete za zločin je na društvenim mrežama objavljivao statuse u kojima je pisao o ljubavi, i to sve dok je tijelo žene bilo u stanu.

“Goran i Dinka Nermina Ravlić tri puta vjenčani! Općinski! Islamski (Šerijatski)! Katolički (Kanonski prešli na katoličanstvo), a nikada se rastavili. Ako ima neko da se tri puta vjenčao, a nikada se nije rastavio, neka se javi! Naša ljubav je zauvijek prvo pred nama i za nas i u nama, a sutra i za našu djecu. Svako dobro svima želimo i da nađu srodnu dušu kao što smo mi našli jedno drugo”, napisao je Goran Ravlić uz njihovu zajedničku fotografiju, dok je nesrećna žena bila mrtva u stanu.

Prethodni članakOrban, Kikl i Babiš potpisali ”Patriotski manifest”: ”U Еvropi je počela politička promjena”
Naredni članakDo kraja jula pozovite 1414 i podržite izgradnju kuće “Predah”