Supruga El Čapa osuđena na tri godine zatvora

Američki sud izrekao je kaznu od tri godine zatvora Emi Koronel Aispuro, supruzi meksičkog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko kartelu Sinaloa.

Prije izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, Aispuro (32) molila je američkog okružnog sudiju Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

“Uz dužno poštovanje, obraćam Vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila, i molim Vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite”, rekla je ona, prenosi Rojters.

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je ona bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge i da je sarađivala nakon hapšenja u februaru 2021. godine.

Ema Koronel Aispuro, koja je uhapšena u februaru, priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrijednim više milijardi dolara.

Meksički narkobos El Čapo proglašen je krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u SAD zbog čega je osuđen na doživotnu kaznu zatvora 2019. godine.

Prethodni članakPočinje skijanje na Jahorini, prvo u regionu
Naredni članakTviter zabranio dijeljenje fotografija i snimaka bez pristanka