Stevandić: Nećemo dozvoliti odlučivanje u BiH, bez saglasnosti entiteta i naroda

Republika Srpska neće dozvoliti odlučivanje u BiH, bez saglasnosti entiteta i naroda u BiH, jer je to u suprotnosti sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom, te će se akti doneseni na takav način smatrati neprihvatljivim, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Tokom sastanka u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u BiH Brajanom Agelerom, Stevandić je kao primjer naveo ponašanje ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije u vezi sa upućivanjem rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, bez saglasnosti Predsjedništva BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio spremnost za konstruktivan dijalog u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa.

– Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i istaknuta važnost međusobnog dijaloga i saradnje u cilju očuvanja mira i stabilnosti u zemlji i regionu, navedeno je u saopštenju Narodne skupštine Srpske.

Stevandić je upoznao ambasadora Agelera sa demokratskim kapacitetom Narodne skupštine Republike Srpske i institucija i mogućnosti da Republika Srpska donosi samostalno odluke u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Ustavom BiH.

Prethodni članakCvijanović: Banjaluka uvijek bila na braniku slobode
Naredni članakTrebinjski genije Vuk Јanković riješio matematički problem star 58 godina