Stevandić: Dobra vijest o zajedničkoj sjednici vlada Srpske i FBiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je dobra vijest što je dogovorena zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH, a u cilju dogovora i relaksacije situacije.

Govoreći o jučerašnjem dogovoru lidera vladajućih stranaka na BiH nivou o izmjeni Izbornog zakona BiH, Stevandić je rekao da je njegov stav da i opozicone stranke mogu biti uključene u dogovor o izmjeni Izbornog zakona BiH.

– Što se mene tiče svi su pozvani da budu uključeni, nikome nije zabranjeno. Dobra vijest je da će Vlada Republike Srpske i Vlada Federacije imati zajednički sastanak, da mi idemo putem dogovora, da relaksiramo situaciju a ne da doprinosimo bilo kakvoj eskalaciji – rekao je Stevandić u Banjaluci.

Šef Misije OEBS-a u BiH Brajan Kroče Ageler rekao je da je OEBS sretan jer se preduzimaju određeni koraci koji će dovesti ka poboljšanjima Izbornog zakona BiH.

– Smatramo da je zaista važno da se poboljša povjerenje javnosti kada su u pitanju institucije i sami izbori, koje je trenutno na niskom nivou – rekao je Ageler.

U Mostaru je juče održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDP-a BiH Nermina Nikšića i HDZ-a BiH Dragana Čovića u Mostaru a lideri su dogovorili i odredili predstavnike koji treba da krenu u izradu izmjena Izbornog zakona BiH. Zajednička sjednica dvije vlade najavljena je za četvrtak, 8. juni.

Prethodni članakDodik: BiH u ovakvom stanju zbog politikanata poput Bećirovića
Naredni članakCvijanović: Bećirovićevi istupi – odraz mržnje prema Srpskoj, na Dodika nasrtali mnogo veći kapitalci