Stevandić: Cilj je napraviti podjele u Srpskoj, to je najbolji način za međusrpske sukobe

Cilj je da se napravi podjela u Republici Srpskoj, da imate jednu vlast na nivou BiH, drugu na nivou Srpske i to je najbolji način za međusrpske sukobe, rekao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić, komentarišući žrijebanje u CIK-u, gdje je mandat dobio PDP kandidat Nenad Vuković.

– To se već jednom desilo i tada je Republika Srpska najviše nazadovala. Tada je napravila najmanje autoputeva, najmanje bolnica, najmanje infrastrukturnih projekata. U momentu kada nismo imali taj dualizam, napravljeno je najviše bolnica, puteva, značjanih infrastrukturnih projekata – naglasio je Stevandić.

On je podvukao da je to način da se najviše ukoči Republika Srpska praveći jednu vlast.

– Јasno nam je ko je kreator ovoga i da oni koji nisu mogli ni na koji način da nas blokiraju da zastupamo jedninstvenu sprsku politiku u Banjaluci i Sarajevu, oni sada pokušavaju da na tom jednom dijelu političke linije naprave lakši napad na Srpsku. Najlakše je Srpsku napasi preko vlastitih kadrova – istakao je Stevandić.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prethodni članakIRB Srpske ostaje najvažniji stub finansijske podrške
Naredni članakKovačević: Farsa bez iznenađenja; Dogodilo se ono na šta smo upozoravali