Stari grad dobiva komunalne redare

Na sjednici Gradskog vijeća Mostara koja je juče održana donesena je odluka da Stari grad-turistička zona dobije komunalne redare.

Inicijativu za uvođenje komunalnih redara predložila je “Koalicije za Mostar 2020”  na inicijativu turističkih vodiča Mostara.

“Kako smo i javno kazali i vodili procese i zalagali se za uvođenje komunalnog redarstva na području Starog grada, na inicijativu turističkih vodiča Mostara, na sjednici smo predložili Odluku o obezbjeđivanju sredstava za komunalne redare koja je usvojena, te će Stari grad dobiti komunalne redare”,  navode iz Koalicije.

Komunalni redari će svojim aktivnostima, kako je saopšteno, spriječiti prisustvo prosjaka i džeparoša.

“Komunalni redari samo za područje turističke zone bit će zaduženi za stalno prisustvo u turističkoj zoni Starog grada i prvog obruča zone i svojim aktivnostima će sprječavati prisustvo prosjaka, džeparoša i nadzirat će Odluku o komunalnom redu. U narednom periodu ćemo nastaviti i potruditi se da se Odluka provede u djelo na terenu”, zaključuju u saopćenju.

Podsjetimo, turistički vodiči okupljeni u neformalno udruženje obratili su se otvorenim pismom Gradskoj upravi i Turističkoj zajednici Grada Mostara pozivajući na rješenje problema džeparenja koji Mostaru može donijeti velike gubitke.

Prethodni članakUhapšeni u akciji “Eskadron” predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka
Naredni članakCrveno slovo u crveno-bijelom kalendaru: Tačno 33 godine od tog dana u Bariju