Stanje sigurnosti u Mostaru skinuto sa dnevnog reda sjednice Vijeća

Gradsko vijeće Grada Mostara počelo je sa pitanjima i inicijativama vijećnika, a po broju postavljenih pitanja i inicijativa može se reći da su vijećnici svoj posao shvatili odgovorno. Pitanja poput nelegalnih deponija, loše regulisanog saobraćaja, nelegalne gradnje i ostalih pitanja važnih za život bilo je na desetine na početku sjednice.

Ipak informacija o stanju sigurnosti u Gradu Mostaru skinuta je s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća jer, kako je rečeno na sjednici, Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK nije odredilo osobu koja će vijećnicima predstavio stanje sigurnosti u Gradu.

Vijećnica Irma Baralija predložila je danas da se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća uvrsti Prijedlog rezolucije za suzbijanje nasilja povezanog sa sportom u Mostaru.

“Argument predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a je bio da prijedlog trebaju doraditi nadležne komisije, dok je predsjedniku Kluba SDA smetalo što se u Prijedlogu spominju samo Velež i Zrinjski. I jedan i drugi u suštini se prave nevješti. Naime, vrlo dobro znaju da se radi o prijedlogu te da je u njemu moguće raditi izmjene i nakon usvajanja. Također, to je rezolucija koja bi usvajanjem potvrdila rezolutan stav svih vijećnika da smo se spremni suočiti s nasiljem na našim sportskim terenima i na ulicama, a onda bismo krenuli u realizaciju onoga što se rezolucijom preporučuje. Ovo odbijanje stavljanja na dnevni red shvatamo onako kako i jeste: vladajućoj koaliciji nasilje očigledno nije prioritet i njima se ne žuri da se za isto nađe sistemsko rješenje. Nasilje im čak i odgovara. Što se tiče Zrinjskog i Veleža mislim da oni trebaju biti najsvjetliji primjer borbe protiv nasilja povezanog sa sportom u Mostaru i zato su istaknuti”, kaže Baralija.

Prethodni članakUčenice Muzičke škole iz Nevesinja donijele nagrade iz Sremske Mitrovice
Naredni članakHerceg traži izjašnjavanje o izgubljenoj bazi podataka budžetskih korisnika