Štab za vanredne situacije Nevesinja: Pojačati kontrole, svesti okupljanja na minimum

Opštinskog Štaba za vanredne situacije Nevesinja uputio je apel građanima da u okolnostima pogoršanih epidemioloških prilika pokažu još veću odgovornost, poštuju zdravstvene mjere i tako zaštite svoje porodice i pomognu zdravstvenim radnicima. Sugeriše se da se privatna okupljanja i slavlja svedu na minimum, a da se krsne slave obilježe u krugu porodice u skladu sa preporukama Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Opštinski štab smatra da je trenutna situacija u obrazovnim ustanovama još uvijek dobra i da nema transmisije virusa unutar škola tako da nastavu ne treba prekidati. Navodi se da su djeca upravo u školskim objektima najbezbjednija sa epidemiološkog stanovišta.

I pored velike požrtvovanosti ljekara i medicinskog osoblja potencijalno postoji opasnost da se pacijentima ne bude mogla pružiti adekvatna zdravstvena zaštita i njega . Zato je veoma važno da se svi građani ponašaju savjesno i disciplinovano i da poštuju epidemiološke mjere, poručeno je sa današnjeg sastanka.

Opštinski štab je zauzeo stav da se maksimalno pojačaju inspekcijske i policijske kontrole u skladu sa usvojenim zaključcima i odlukama nadležnih organa.

Prethodni članakPotvrđena optužnica protiv Mehmedagića stigla u Tužilaštvo
Naredni članakPatrijarh Irinej pozitivan na virus korona