SRPSKA KUĆA: Počela gradnja kuće porodici Gambelić iz Nevesinja, pomozite i vi da dobiju novi dom (video)

U okviru projekta “Srpska kuća” koji je pokrenulo udruženje “Osmijeh žene” iz Laktaša, a koji podrazumijeva izgradnju i opremanje montažnih kuća za višečlane porodice, ovaj projekat proširio se i na Hercegovinu, a novu kuću dobiće sedmoročlana porodica Gambelić iz Nevesinja.
Inicijatorima projekta ”Srpska kuća” Gorici Dodik, Biljani Petković i Jeleni Trninić Milićević, koje na području Laktaša i Banja Luke grade kuće za dvije višečlane porodice,  pridružili su se aktivisti iz Nevesinja i pokrenuli akciju i u ovom mjestu.
Aktivisti iz Nevesinja Nataša Đogić, Slađa Brenjo, Maja Radovanović, Saša Brenjo i Milutin Samardžić uspjeli su pokrenuti akciju zahvaljujući kojoj će sedmoročlana porodica Gambelić dobiti novi dom.
Nataša Đogić iz Nevesinja kaže da je želja bila da se ova izuzetna akcija koja doprinosi zbrinjavaju višečlanih porodica i pronatalitetnoj politici proširi i na Hercegovinu, te da su aktivisti kontaktirali Centar za socijalni rad u Neveisnju koji je predložio porodicu Gameblić, a potom Opštinu koja je  prva dala podršku projektu.
Aktivisti poručuju da su zahvalni svima koji su se u projekat uključili finansijskom ili bilo kojom drugom vrstom pomoći.
”Ovim projektom bračni par Gambelić, koji imaju petoro djece, dobiće opremljenu montažnu kuću od 73m². Završetak radova planiran je za septembar tekuće godine, kada će biti uručene zahvalnice donatorima i objavljeni projekti za 2023. godinu
Dosadašnji radovi su doprinos projektu od strane Opštine Nevesinje, koja se aktivno uključila u projekat”, objavio je načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović.
Porodica Gambelić trenutno živi u tridesetak kvadrata i zahvaljuju se svima koji su se uključili u ovaj projekat. ”Mnogo hvala svima, posebno Opštini Nevesinje koja je izdvojila značajna sredstva”, kažu iz porodice Gambelić.

Svi koji žele pomoći da porodica Gambelić dobije novi dom donacije možete uplatiti na žiro račun 571 090 000 001 51 56 Komercijalne banke, sa naznakom “Kuća – Nevesinje” porodica Gambelić.

Prethodni članakJednokratna pomoć stiže naredne sedmice: Pravo na 100 KM ostvarilo 180.137 korisnika Fonda PIO
Naredni članakVELIKI POŽAR U NEUMU: Apokalipsa, neka nam je Bog na pomoći