Srpkinja (65) prevarila Austriju za 30.000 evra socijalne pomoći

Penzionerka (65) porijeklom iz Srbije osuđena je na 15 mjeseci uslovno u Regionalnom sudu Viner Nojštat jer je od države Austrije uzela 30.000 evra socijalne pomoći, što se ispostavilo kao nezakonito, jer nadležnim institucijama nije prijavljivala svoje odlaske u Srbiju.

Ona je tokom pojavljivanja na sudu priznala sve što joj se stavlja na teret.

Naime, ona je on austrijskog Zavoda za zapošljavanje u periodu od 2016. do 2022. godine naplatila 9.900 evra pomoći na koje nije imala pravo, s obzirom da je veći dio tog perioda bila u Srbiji, pa samim time nije ni imala pravo na tu beneficiju.

Kako je u međuvremenu i penzionisana, ona je od austrijskog Penzionog primala i kompenzacionu naknadu, kao dodatak penziji pa je tako i ovu instituciju oštetila za 20.000 evra.

Inače, žena je uhvaćena tokom kontrole na graničnom prelazu Nikelsdorf. Naime, u posljednje vrijeme aktivno se prati kretanje onih koji primaju naknade, pa je tako i ona otkrivena tokom jedne od provjera.

Inače, neposredno nakon što je uhvaćena, ona je saslušana u policiji gdje je izjavila da joj je novac bio potreban jer joj je muž u Srbiji bio bolestan.

Kako prenose mediji, ona je i ranije osuđivana zbog pokušaja krađe.

Prethodni članakVelika akcija SIPA-e: Pretresi širom BiH, uhapšene tri osobe
Naredni članakU Trebinju počinje Regionalna konferencija o turizmu “Ček in”