SRNA obilježava Blagovijesti i tri decenije rada

Novinska agencija Republike Srpske – SRNA obilježiće danas u Bijeljini krsnu slavu Blagovijesti i tri decenija rada.

SRNA je, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama kao Srpska novinska agencija – SRNA.

Od 1998. sjedište SRNE je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je svoj sadašnji naziv – Novinska agencija Republike Srpske – SRNA.

SRNA je medij koji je imao veliki uticaj u stvaranju Republike Srpske. Samo nekoliko dana nakon što je počeo građanski rat u BiH, 7. aprila 1992. godine, u svijet je emitovana prva vijest Novinske agencije Srpske.

Čestitke zvaničnika Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Novinskoj agenciji Republike Srpske 30 godina rada i krsnu slavu Blagovijesti, ističući da je ova agencija, kao vjerodostojan tumač i hroničar duha vremena, nezaobilazan servis informativnog sistema Srpske, prepoznatljiva i respektabilna.

Cvijanović je napomenula da SRNA, kao jedna od najstarijih i najznačajnijh medijskih institucija Republike Srpske, ove godine obilježava veoma značajan jubilej i istakla da je Agencija opravdala svoju ulogu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je direktoru Novinske agencije Republike Srpske – SRNA Јovanu Cvjetkoviću, urednicima i novinarima ove medijske kuće 30 godina rada, ističući da je Agencija rasla i razvijala se sa svojom Republikom opstajući na medijskoj sceni kao svojevrstan hroničar vremena.

Ministar unutaršnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je zaposlenima u Novinskoj agenciji Republike Srpske SRNA tri decenije postojanja, ocijenivši da je rad ovog medija značajan za cijelu Srpsku.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić čestitao je tri decenije postojanja Novinskoj agenciji Republike Srpske SRNA, istakavši da je jedan od simbola Srpske i njen neraskidivi dio na šta ukazuje činjenica da značajan jubilej proslavlja zajedno sa najvažnijim republičkim institucijama.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović čestitao je krsnu slavu Blagovijesti i 30 godina rada Novinske agencije Repulike Srpske SRNA sa željom da bude još snažnija s ciljem objektivnog i pravovoremenog informisanja

Prethodni članakDanas Blagovijesti
Naredni članakVELIKI BROJ KOMAPNIJA IZ SRBIJE NA MOSTARSKOM SAJMU: Privrednici sklapaju nove poslove, svi zadovoljni sajmom