Srbin visokorangirani kandidat Slobodarske partije Austrije

Srbin Konstantin Dobrilović je visokorangirani kandidat Slobodarske partije Austrije na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Dobrilović se nalazi na 11. mjestu liste čiji je nosilac Harald Vilimski.

Izbori za Evropski parlament održavaju se 9. juna u Austriji. Dobrilović je jedini kandidat srpskog porijekla u Austriji koji je visokopozicioniran na nekoj izbornoj listi od gotovo svih stranaka koje učestvuju na ovim izborima.

– Evropska unija budućnosti može biti samo zajednica suverenih nacionalnih država koja svojim građanima garantuju mir, sigurnost, slobodu i prosperitet. Mi u Slobodarskoj partiji Austrije se zalažemo za zdrav patriotizam, da svaka zemlja, prije svega, treba da bude okrenuta potrebama svojih građana. Ako pogledamo današnju Evropsku uniju, ona je prestala da se bavi pitanjima građana, isključivo se bavi imaginarnim i nebitinim stvarima. Zato je važno da se svaka država, usresredi na sebe i svoje građane i onda kao takva djeluje u okviru zajednice koju čini Evropska unija. Ovaj princip zdravog patriotizma je vrlo važan za svakog pripadnika srpske dijaspore u Austriji, jer se i prosperitet Austrije, kada je više okrenuta sebi, a ne “superdržavi Evropi”, tiče i Srpkinja i Srba koji žive u alpskoj republici – kaže Dobrilović.

– Naša matica, država Srbija, odavno je pokazala kako se to radi, šta je patriotizam i kako se brane i zastupaju interesi sopstvene države. Kao neko ko je zadužen za odnose i pitanja Zapadnog Balkana, smatram da je Srbija ozbiljna država koja je poslednjih decenija pokazala da joj je prema planovima, ekonomskom razvitku i svim drugim pravno-državničkim elementima odavno mesto u evropskoj porodici – dodaje Dobrilović.

Prethodni članakDodik: Spomenik jeste i treba da bude oličenje našeg odnosa prema stradalim
Naredni članakMilanović: Sva tri naroda u BiH moraju imati pravo na izbor nacionalnih predstavnika