“Srbima i Bošnjacima u interesu je da imaju najbolje moguće odnose” Vučević o situaciji u regionu

Prirodno je da Srbija gleda šta se dešava u BiH, u najmanju ruku što veliki broj naših sunarodnika živi u BiH, a Srbija je i potpisnik i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ovo je poručio ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, gostujući u programu BN televizije.

Srbija je zainteresovana da BiH bude u miru i stabilna, da funkcioniše na principu saglasnosti sva tri naroda i dva entiteta, istakao je Vučević.

– Ako hoćete da kažem kao Srbin, a ne kao ministar ili kao građanin Srbije, nacionalni interes Srbije i Srba bi bio da imamo najbolji mogući odnos sa Bošnjacima, kao i sa Hrvatima u BiH. Ja bih volio da Srbi i Bošnjaci imaju najbolje moguće odnose, kao što vjerujem da je i Bošnjacima nacionalni interes da imaju najbolje odnose sa Srbima i da BiH i Srbija imaju najbolje moguće odnose. Ja stvarno ne znam ko bi mogao bliže i bolje da sarađuje – rekao je Vučević.

Dodao je da Srbija priznaje BiH kao državu u punom kapacitetu, ali da vidi BiH kao državu koja je definisana kroz dejtonski sporazum i Ustav BiH, državu od tri konstitutivna naroda Bošnjaka, Srba i Hrvata i dva entiteta, Republike Srpske i FBiH.

Prethodni članakNevrijeme u Italiji odnijelo tri života: 85-godišnjak kod Firence utopio se u dnevnom boravku
Naredni članakSrušio se avion koji je letio iz Zagreba: Poginula četiri putnika (FOTO)