Srbija u prvom polufinalu Evrovizije u Malmeu

Predstavnik Srbije nastupiće u prvom polufinalu Evrovizije koje se održava 7. maja, odlučeno je žrebom u Malmeu.

U Malmeu, gradu domaćinu ovogodišnje Evrovizije, održan je žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koja će se održati 7. i 9. maja.

Na ovogodišnjem festivalu takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Njemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobjednik Švedska, nastupiće direktno u finalu.

Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 7. maja, prenosi RTS.

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanija, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.

U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.

Kada je riječ o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Švedska, Velika Britanija i Francuska glasati u prvom polufinalu, dok će Španija, Italija i Njemačka glasati u drugom polufinalu.

Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu “Pesma za Evroviziju 2024“ koji će se održati 27. i 29. februara i 2. marta.

Ovogodišnje takmičarske kompozicije su dostupne na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a, na RTS Planeti, kao i na striming platformama.

Prethodni članakPobuna na Hvaru zbog kompanije iz Sarajeva: “Provalili u zgradu i glume frajere”
Naredni članakSvirajte i pjevajte da biste ojačali svoje pamćenje