SRBIJA SVE ZATVARA ZA VIKEND

Nakon završene sjednice Kriznog štaba Srbije, koja je počela danas u 15 sati, a završila se nešto poslije 16 sati, a građanima su saopštene nove epidemiološke mjere koje će biti na snazi tokom vikenda i u narednom periodu.

Sutra će sve u Srbiji raditi do podne (12h),  a u nedjelju će biti sve zatvoreno.

– Na skijalištima i planinama tokom vikenda neće raditi ništa što je povezano s kafićima, nikakve prodavnice. U subotu će u gradovima prodavnice raditi do 12 sati, zbog zadušnica, u nedjelju će biti zatvorene. Od ponedjeljka na onlajn nastavu prelaze srednje škole. Sljedeći sastanak kriznog štaba biće u utorak – rekao je dr Predrag Kon.

Kako je kazao, novim mjerama nipošto ne smije da se ugrozi vakcinacija. Svi koji se pozivaju treba da se jave punktovima za vakcinaciju.

Kon je rekao da je na sjednici bilo razmjena mišljenja, čak i energičnih, a rezultat su mjere koje su saopštene. Napominje da se krizni štab “nastavlja u utorak”.

– Dugotrajno zatvaranje teško da izgleda opcija za Srbiju, ali isto tako je nemoguće ne reagovati na okakvo povećanje aktivnosti virusa – rekao je Kon napominjući da on sada iznosi samo stavove Kriznog štaba.

On je još jednom podvukao da je jedini put i jedini izlaz iz situacije vakcinacija.

– Ako budemo išli samo na zatvaranja vrtićemo se u krug. Zatvaranja su neophodna, medicinski dio je ostao pri svome, ali moramo da idemo dalje i da ovaj posao završimo do kraja – dodao je Kon.

On je napomenuo da ne može da se zanemari da postoje neki događaji, kao što su Zadušnice.