Srbija: Ponavljanje parlamentarnih izbora na više od 30 biračkih mjesta, a na tri za Beograd

U Srbiji se na više od 30 biračkih mjesta ponavljaju izbori za poslanike Skupštine Srbije, na kojima pravo glasa ima 19.543 birača.

 Ponavljaju se i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda: na biračkom mestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mestima broj 15 i 122 na Novom Beogradu.

Od 7 časova otvorena su biračka mesta na kojima se ponavljaju izbori. Građani će moći da glasaju do 20 sati.

Izbori se ponavljaju na biračkim mjestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mjestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.

Riječ je o biračkom mjestu broj 32 u Aranđelovcu, 5 i 26 u Koceljevi, 10 u Kosjeriću, 4 i 18 u Petrovcu na Mlavi, 6, 22, 25 i 37 u Svrljigu, 25 u Topoli, 16 i 8 u Ćupriji, kao i biračkim mestima 2 i 12 u opštini Bojnik.

Glasanje će takođe biti ponovljeno i na biračkim mestima 28 i 24 u Babušnici, 23 i 18 u Velikom Gradištu, biračkom mjestu broj 2, 24 i 45 u Vlasotincu, na biračkom mjestu broj 23 u Trsteniku, biračkom mestu 15 u Žagubici, broj 40 u Lebanu, broj 8 Plandištu, broj 24 u Raški, broj 40 u Tutinu.

Glasaće se i na na biračkim mjestima broj 22 i 43 u gradskoj opštini Medijana u gradu Nišu, kao i na biračkom mjestu broj 87 u Subotici.

Izbori će biti ponovljeni i na četiri biračka mesta u opštini Kula, i to na biračkim mestima 1, 7, 21 i 33.

RIK je u petak poništio rezultate na još četiri biračka mesta – na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, na biračkom mjestu broj 7 u Petrovcu na Mlavi, kao i na mestu broj 20 u Mionici.

U Beogradu će se ponovo glasati na biračkom mjestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mjestima broj 15 i 122 na Novom Beogradu.

Beogradski izbori održani su istog dana kada i parlamentarni izbori.

Republička izborna komisija odbacila je juče prigovor liste “Srbija protiv nasilja” za Beograd o poništavanju izbora, a kako je objasnio predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević, prijedlog je odbačen, jer ga je RIK-u podnijelo neovlašćeno lice.

Prethodni članakUMIVANJE GAZIRANOM VODOM Dermatolog otkrio zbog čega ovaj tretman lica stvara zdraviji ten
Naredni članakHumanost na djelu – U okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” prikupljeno više od 3,2 miliona KM