Srbija- Ako propusnice ne daju efekte slijede rigoroznije mjere

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana , a kovid proupusnice se uvode da se zaštite životi.

– Sačekaćemo sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propsunica bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mjere – istakao je Đerlek za RTS.

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbijedna vakcina nema alternativu, pogotovo kada je Srbija dobila svoju, Torlakovu vakcinu.

– Sada imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvneih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi – rekao je on.

Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Đerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.

– Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstveni sistem može odgovoriti i na najteže izazove – rekao je Đerlek.

Prethodni članakBiće revidirani smrtni slučajevi od korone u BiH
Naredni članakЈedno lice povrijeđeno u sudaru