”SRBI ZA SRBE” NASTAVLJAJU POMOĆ HERCEGOVINI: DO SADA DONIRALI 800.000 KM

Humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe” intenzivirala je svoje aktivnosti u Hercegovini, a danas je u  Vladičanskom dvoru u Mostaru održana humanitarna akcija ”Bioskop iz bloka” na kojoj je prikazan dokumentarni film o životu i radu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija pod nazivom ”Dostojan”.

Prilozi od ulaznica namijenjeni su za dobrotvorne svrhe.

Starješina Saborne crkve u Mostaru Duško Kojić kazao je da Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar uvijek rado učestvuje i podržava sve humanitarane akcije. ”Ima dosta akcija, ali nažalost i puno potreba u našoj zajednici, te pokušavamo da ih zadovoljimo uz podršku mnogih naših prijatelja. Imamo dobru saradnju sa organizacijom ‘Srbi za Srbe’ koji će i svoju krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog ove godine proslaviti u Mostaru kada će biti organizovana i akcija ‘Trojka iz bloka’, te nastavljena naša saradnja i prijateljstvo”, kazao je Kojić.

On je naveo da su ”Srbi za Srbe” do sada pomogli dvije porodice iz Mostara i jednu porodicu iz Konjica. ”Oni će svoje aktivnosti proširiti na Federaciju BiH, a sve akcije ići će iz Mostara”, naveo je Kojić.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas prikazan film o mitropolitu Amfilohiju u kome govori i vladika Atanasije i što su se prisutni mogli prisjetiti njihovih velikih djela na obnovi hrišćanstva na ovim prostorima i svega onoga čemu su učili vjernike.

Predstavnik organizacije ”Srb za Srbe” Marko Maunaga podsjetio je da su ”Srbi za Srbe” osnovani 2005. godine sa ciljem da pomažu socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više djece, te da su do sada pomogli oko 3400 porodica koje broje oko 17.000 djece.

”Posljednje dvije godine prilično smo se aktivirali u Hercegovini i isporučili pomoć oko 800.000 KM. U Mostaru smo pomogli dvije porodice, porodicu Bovan iz Vrapčići i porodicu Dobranić iz Lakševina. Imamo u planu da u narednom periodu organizujemo još niz akcija”, kaže Maunaga.

On navodi da će slava organizacije biti proslavljena 12. maja u Crkvi Svetog Vasilija u Blagaju, a nakon toga održana humanitarna akcija ”Trojka iz bloka” na sportskim terenima kod crkve u Bijelom Polju kod Mostara. ”Nakon toga ćemo u saradnji sa Crkvenom opštinom Mostar odabrati porodice kojima ćemo pomoći u ovoj ili narednoj godini”, napominje Maunaga.

Što se tiče akcija na području Hercegovine, on navodi da su donirali ultrazvučne aparate domovima zdravlja u Ljubinju i Bileći, a porodici Glogovac iz Nevesinja su uradili štalu kapaciteta 30 krava.

”Od sredstava jednog donatora Čedomira Cvjetičanina urađen su ovi projekti u Hercegovini, te vrtić u Drvaru”, dodao je Maunaga.

Prethodni članakPutin potpisao ukaz o redovnoj prolećnoj regrutaciji
Naredni članakDodik o planu njegovog hapšenja: Znamo za namjere Britanaca