Srbi će biti faktor pomirenja u Mostaru

Srbi će biti faktor pomirenja u Mostaru  i radiće na tome da Mostar bude istinski multietnički grad, poručeno je sa zajedničkog predstavljanja Liste „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“ za Gradska područja Stari grad i Jugozapad u hotelu Mostar.

Nosilac Liste „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ Velibor Milivojević je rekao da Srbi okupljeni oko Liste sada moraju da se bore za ono što drugi odavno imaju u Mostaru.

„Mi moramo da se borimo sada za konstitutivnost, ravnopravnost i pravo na jezik. Svakako da su to osnovne stvari od kojih mi krećemo a onda iza toga idu pravo na posao i pristup budžetima koji su nama do sada bili nedodirljivi“, rekao je Milivojević dodajući da će na onome ko uđe ispred srpske zajednice u Gradsko vijeće biti ogromna obaveza i teret ali da će se to raditi sa zadovoljstvom ako se mladi ljudi konačno počnu zapošljavati i ako zajednica počne napredovati.

Ponovio je da srpska zajednica neće ugroziti bilo koga drugog ili oteti drugima nešto.

„Moto naše Liste jeste da se u Mostaru ostane i da zajedno kako mi u srpskoj zajednici,  tako i sa svim ostalima, radimo i izborimo se sa svim problemima, ali da radimo samo na ravnopravnim principima, na maksimalnom uvažavanju, na toleranciji, poštovanju svih prava“, rekao je Milivojević i zaključio riječima da je krajnje vrijeme da se u Mostaru počne raditi, da se odvoji rad od nerada i da se počne snositi odgovornost.

Budimir Koprivica nosilac Liste „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“  za Gradsko područje Stari grad rekao je da je ovo zadnji momenat kada  se trebaju svi Srbi ujediniti i izgledati kao jedan, gdje god da živjeli i za koga god glasali.

„Shvatite ovo je momenat devedeseta, ostati ili otići. To je razlog da se ujedinimo i da pokušamo našeg mladog doktora Milivojevića izabrati. On je čovjek koji će značiti za našu budućnost. Pozivam i lijevo i desno građane grada Mostara da glasaju za našu list bez obzira kako se ko zove. Ostavimo sve želje koje imamo još nekoliko dana pa da posle svega ovoga razgovaramo i dogovaramo. Ovi izbori su nam posljednja šansa da kažemo da nećemo više da budemo građani drugog reda“, rekao je Koprivica.

Izrazio je nadu da će Srbi u Mostaru konačno imati ljude koji trezveno razmišljaju.

„Ovo je naša borba za opstanak i dalji život ne samo nas nego i naših potomaka“, zaključio je Koprivica.

Kandidatkinja sa liste za Gradsko područje Stari grad Vesna Vukojević poručila je da će Srbi u Gradskom vijeću Mostara biti faktor stabilnosti.

Druga na centralnog gradskoj listi Sonja Žarković Kuzman pozvala je sve građane Mostara da u nedjelju izađu na izbore jer je ovo, kako kaže, zadnji voz za Srbe.

Nosilac liste za Gradsko područje Jugozapad Dragana Muratović kaže je da je cilj Liste da se izaberu legitimni predstavnici koje podržava crkve, srpska udruženja i stranke.

Na listi za Gradsko područje Stari grad nalaze se Budimir Koprivica, Borika Bulić, Njegoš Veljančić, Predrag Erbez, VesnaVukojević i Zorka Kunovac.

Na Listi za Gradsko područje Jugozapad nalaze se Dragana Muratović, Dejan Stefanović, Nadina Vujnović, Gordana Kovačević, Igor Žuržinov, Gordana Govedarica, Milorad Matrak, Marijana Muratović, Saša Milićević i Stefan Belović.

 

”Ovaj sadržaj je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja, a izneseni stavovi nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodijelio sredstva”.