Špirić: BiH nije suverena zemlja, međunarodni je poligon

U susret novom izvještaju o napretku BiH na evropskom putu, neizvjesno je da će se pregovori sa EU otvoriti do kraja godine.

– Ne treba robovati izvještajma koje dolaze iz Brisela, oni su uvijek bili manifestacionog karaktera. Uvijek su nas udaljavali od pregovaračkog stola, tražili krivce. Volio bih da bude pozitivan izvještaj – rekao je Nikola Širiić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Istakao je da je političko Sarajevo obojeno mržnjom prema Srbima.

– Mi smo spremni za dijalog, da stavimo svih 14 prioriteta na sto. Važno je da se riješimo stranaca u institicijama BiH da bi one bile kredibilne. BiH nije suverena zemlja, međunarodni je poligon – poručio je Špirić gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

Naveo je da će rukovodstvo Srpske dokazati da je Srpska u pravu i njeni stavovi.

– Bosna i Hercegovina je još uvijek međunarodni poligon i nije suverena zemlja i kada tu suverenost pokaže presjednik Srpske Milorad Dodik, on se smatra smetnjom za napredak – izjavio je Špirić i dodao da je “ponekad lijek koji se najteže pije treba popiti” i napominje da se BiH mora riješiti “ortopedskih pomagala” oličenih u nekim ambasadorima i međunarodnoj zajednici.

Kaže da u BiH ne postoji zrela politička situacija za iskorak koji se očekuje na putu BiH ka Evropskoj uniji.

– Teret koji nosi rukovodstvo Srpske mnogi ne razumiju, potrebno nam je jedinstvo i ostati na nogama – poručio je Špirić i dodao da niko nema pravo da odustane od borbe za Republiku Srpsku.

Prethodni članakĐoković protiv Dimitrova za 40. Masters trofej u karijeri
Naredni članakDodik: Srpska stabilna uprkos opstrukcijama zlih ljudi