SPEKTAKULARAN VATROMET: Red Army ‘zapalio’ Mostar za 40. rođendan (video)

Klub navijača Red Army Mostar večeras je proslavio svoj 40. rođendan. Navijačka grupa mostarskog FK Velež je najstarija navijačka grupa u Bosni i Hercegovini i prva sudski registrovana navijačka grupa u Jugoslaviji.

1.aprila 1981.godine . mostarski Velež dobio je svoju vatrenu navijačku grupu pod nazivom Red Army i iz godine u godinu armija navijača kojima je crvena boja u srcu, bodrila je Rođene s tribina.

Red Army je uvijek bio više od navijačke grupe. Nije bilo utakmice u kojoj nisu bodrili svoje Rođene, a u bivšoj Jugoslaviji ova grupa je važila za jednu od najorganizovanijih.

Rođendan Red Armyju čestitali su i fudbaleri Veleža na današnjem treningu,  uz poruku: “Sretan rođendan Red Army! Vaša odanost i ljubav prema klubu iz godine u godina samo je veća.”

Spektakularnu proslavu organizovanu večeras u Mostaru pogledajte u video prilozima ispod.

U prošlosti su prolazili kroz sve i svašta, ali je ljubav prema Rođenim uvijek bila jača od bilo čega i tako će bez sumnje i ostati u budućnosti. Velež je odlučio da na svoj način čestita rođendan svojim vjernim navijačima i spremili su za njih poseban video.

Prethodni članakU UKC Srpske oko 600 pacijenata sa teškom kliničkom slikom
Naredni članakFENOMENALAN TRIJUMF ZVEZDE! Makabi počišćen u Beogradu /VIDEO/