SPEKTAKL U TREBINJU: Zatvoreni bazen otvara se utakmicom Srbija-Crna Gora (FOTO)

Otvaranje zatvorenog bazena u Trebinju najavljeno je za 25.april vaterpolo utakmicom između selekcija Srbije i Crne Gore.

Najavljeno je to danas nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića  sa predstavnicima ove dvije selekcije i rukovodstva Hidroelektrana na Trebišnjici koje su finansirale ovaj impozantni objekat.

Delegacija je zajedno obišla zatvoreni bazen.

Ćurić je rekao da je zatvoreni bazen zadovoljava sve svjetske standarde i da je na ponos svima u Trebinju i Republici Srpskoj.

“Očekujemo i da neki veliki vaterpolo klubovi obavljaju pripreme u Trebinju, a dogovorili smo i takmičenja čiji će domaćin biti Trebinje”, naveo je Ćurić.

On je dodao da očekuje da do 25. aprila bude završena upotrebna dozvola za kompleks zatvorenog bazena, koju treba da izda Odjeljenje za prostorno uređenje.

Izvršni direktor HET-a za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija ističe da je HET ponosan što je u potpunosti finansirao ovaj objekat  koji zadovoljava sve svjetske standarde i na koji može biti ponosna cijela Republika Srpska.

”Utakmica će biti veliki događaj i podstrek za budući razvoj sporta i vaterpola u Trebinju. Imamo novi sadržaj u našem gradu i regiji, koji pruža sve uslove i za održavanje takmičenja i priprema reprezentacija i klubova. Mi radimo, dok drugi pričaju, a rezultati su itekako vidljivi”, naveo je Tamindžija.

zatvoreni bazen trebinje (1).jpg

Trener srpskih vaterpolista Dejan Savić je istakao da će ova utakmica biti veliki događaj za cijelo Trebinje, ali i da će dodatno afirmisati mlade ljude da se bave vaterpolom jer će sada imati odlične uslove za treniranje.

On je kazao da objekat zatvorenog bazena izgleda veoma lijepo, zahvalivši se gradonačelniku Ćuriću na gostoprimstvu i podršci za buduću saradnju.

Ovo je izuzetan kompleks koji pruža sve uslove za održavanje takmičenja i pripreme reprezentacija i klubova – poručio je predsjednik Vaterpolo saveza Crne Gore Đuro Marić.

“Drago mi je što će Trebinje biti vaterpolo centar, selekcije Srbije i Crne Gore su tu da u ostvarenju tog cilja daju svoj doprinos”, rekao je Marić.

 

 

zatvoreni bazen trebinje (2).jpg

zatvoreni bazen trebinje (3).jpg

Prethodni članakSaobraćajna nesreća u Potocima kod Mostara
Naredni članakU ovoj godini počinje izgradnja nove bolnice u Trebinju, prof. dr Peško na čelu tima za buduće kadrove