Spašena planinarka s litica Veleža

Državljanka Hrvatske koja se jučer zaglavila na stijenama planine Velež spasili su pripadnici GSS Mostar, a ona je prebačena u Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

”Sve je završeno, spašena je. Prebačena u bolnicu. GSS je nju uspio sustići sinoć niz stijenu i helikopter EUFOR-a je pokupio u 01:20 sati ”, rečeno je jutros iz Gorske službe spašavanja Mostar.

Do nje je bilo teško fizički doći, ali na svu sreću živa je.

Više od 80 spasilaca Gorske službe spašavanja BiH bilo je na terenu i pokušavalo spasiti planinarku. Podsjećamo, na području planine Velež, na lokalitetu Vita Felale, došlo je do nesreće u kojoj je povrijeđena državljanka Republike Hrvatske. U akciju je bio uključen i helikopter Helikopterskog servisa RS, ali je on prestao s djelovanjem jer nije postojala mogućnost da priđe ženi.

”Dali smo sve od sebe, uradili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti”, kazao je ranije direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Prethodni članakBORBA ZA ŽIVOT: VIŠE OD 80 SPASILACA POKUŠAVA IZVUĆI POVRIJEĐENU PLANINARKU
Naredni članakErdogan dobio dva miliona glasova više od Kiličdaroglua