Šok izjava voditeljke RTCG: Žene nekada provociraju nasilje VIDEO

Voditeljka jutarnjeg programa “Dobro jutro” na RTCG-u Jovana Božarić-Stanišić šokirala je javnost izjavama o nasilju nad ženama.

Prilikom razgovora sa koordinatorkom SOS telefona Biljanom Zeković, tokom kog se radilo o nasilju nad ženama, voditeljka je izjavila da postoji i druga strana priče.

„Postoji i druga strana, kada žena nečim što radi ili kako se ponaša, izaziva u muškarcu da se i on ponaša kako ne treba. Ne mora uvijek da bude taj primjer koji ste naveli“, rekla je voditeljka.

Na pokušaj sagovornice da objasni šta je želela da kaže, Božarićeva je nastavila da relativizuje nasilje nad ženama, tvrdeći da one nekada provociraju muškarce.

“Ja se vodim onim da žena kada je trenutak da izbjegne ili da ne kaže, da ne bi isprovocirala suprotnu stranu – treba da prekine. Ima žena koje ne prekidaju”, ispričala je ona u dahu i svog kolegu, ali i sagovornicu u studiju ostavila u šoku i bez riječi.

Prethodni članakVremenska prognoza do kraja januara
Naredni članakPREGOVORI POČINJU U SARAJEVU, NASTAVLJAJU SE U NEUMU: Nakon Metjua Palmera, u Sarajevo stigla i Angelina Ajhorst