“SNSD očekuje podršku 40 odsto birača na oktobarskim izborima”

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je stranka na čijem je čelu već danas spremna da izađe na izbore i da trenutno ima podršku 34,9 odsto glasača, a da na oktobarskim očekuje podršku 40 odsto birača.

“SNSD, moja partija može sutra izaći na izbore i istraživanja koja dolaze iz struktura koje mi nismo naručili govore da danas SNSD ima podršku 34,9 odsto glasača koji će izaći na izbore, ako se izbori održe toga dana, a istraživanja su pravljena prije sedam dana”, naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da na oktobarskim opštim izborima računa na podršku 40 odsto stanovništva i da očekuje pobjedu i za srpskog člana Predsjedništva i za predsjednika Republike Srpske.

“Mi možemo da izađemo na izbore bez obzira što pokušavaju preko Centralne izborne komisije /CIK/ da kontrolišu taj proces i vjerovatno će uticati na izborne rezultate”, napomenuo je Dodik.

O tvrdnjama lidera SDA Bakira Izetbegovića da bi izbori mogli biti odgođeni, Dodik je rekao da možda Izetbegović nešto zna više o tome, jer je poznato da kontroliše CIK, koji radi po njegovim nalozima, te da je to možda dogovorio sa CIK-om i saopštava.

Lider SNSD-a je ponovio da ne postoji nikakva koalicija na nivou BiH, ni sa HDZ-om BiH, ni SDA, nego da se vlast sastavlja.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, ponovio je da Republika Srpska samo traži da se poštuje način na koji BiH funkcioniše.

“Pošto se to ne poštuje, onda imamo problem”, zaključio je Dodik.

Prethodni članakCvijanović: Nikakva odluka PIK-a neće pomoći, samo unutrašnji dogovor
Naredni članakKo je Petra zbog koje je Vlade Divac istukao Nišu Saveljića