SNSD KAŽNJEN ZBOG OBJAVA LIJEPE NAČELNICE

Centralna izborna komisija BiH kaznila je juče SNSD sa 4.000 KM i DNS sa 3.000 KM zbog, kako je navedeno, preuranjene kampanje i zloupotrebe javnih sredstava.

Iz CIK-a navode da je SNSD kažnjen jer je načelnik opštine Јezero Snežana Ružičić na ličnom i profilu opštine promovisala sebe i SNSD, čiji je član, a čime je kao nosilac mandata i izvršne funkcije “zloupotrijebila javno sredstvo i resurs za promociju stranke”.

Snežana Ružičić treći put je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Jezero na predstojećim lokalnim izborima.

Ona je jako aktivna kako u poslu i životu, tako i na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljuje i političke stavove i aktivnosti, ali i stvari iz privatnog života. Prošle godine je video u kome se prošetala u kupaćem kostimu postao viralan u cijelom regionu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli snježa (@snezanaruzicic)

Snežana Ružičić jedna je od najljepših žena u političkom i javnom životu u Bosni i Hercegovini. Omiljena je načelnica, jer ne propušta nijednu priliku ni kada je teško, ni kada se slavi da nije sa svojim sugrađanima.

Iz njenih svakodnevnih objava očigledno je da sve radi jako srčano, pa je tako srčano ”izletila” i sa preuranjenim objavama. Odluka CIK-a neće štetiti njenom rejtingu, osim što će oštetiti stranački budžet.

Kazna DNS-u je izrečena jer je savjetnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara i predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Zvorniku Dobrica Kucalović, kako je navedeno iz CIK-a, vodio preuranjenu kampanju.

Istom odlukom Kucaloviću je naloženo da sa društvene mreže ukloni sporne objave zbog kojih mu je izrečena kazna.

U oba slučaja CIK je proveo postupak po službenoj dužnosti na osnovu prijave Transparensi internešnela.

Predsjedavajuća CIK-a Irena Hadžiabdić rekla je na sjednici da je ovo opomena svim zvaničnicima da na svojim privatnim društvenim mrežama ne mogu promovisati programe stranke, dok je član Komisije Vanja Bjelica Prutina ocijenila da bi bilo dobro da izrečene kazne imaju i preventivni karakter za druge.

Prethodni članakPIK o smanjenju ovlašćenja, izmještanju i gašenju OHR-a
Naredni članakNovaković Bursać: Proširenje sankcija bezuspješan nastavak pritiska na Srpsku