Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Vjetar čupao krovove, poplavljeni objekti

Nakon prve olujne fronte, koja je tokom noći i ranog jutra stvarala probleme u Sloveniji, nevrijeme je zahvatilo neka područja i u popodnevnim satima.

Poslijepodne su se olujni oblaci prvo skupili nad Notranjskom i Posočjem, a zatim su otišli prema Ljubljani i Kamniku. Nad središnjim dijelom zemlje razvio se olujni talas koji se zatim premjestio na istok.

Sa sobom je donio jak vjetar, pljuskove i grad, koji je bio izrazito gust u Krškom, Ivančnoj Gorici i Trebnju te u okolici spomenutih mjesta.

Grad je, kako se navodi na društvenim mrežama, bio veličine loptice prečnika i do sedam centimetara.

“Kiša je već bila prestala, ali onda je došao bijeli oblak koji je donio grad”, javio je jedan od čitalaca s područja Trebnja. Kako je dodala, jak grad oštetio je automobile i povrće.

Najteže je bilo na području Velenja i Pomurja, gdje je vjetar čupao stabla i krovove, a ima i poplavljenih objekata.

Zbog predviđenih padavina, prema Geološkom zavodu Slovenije, posebno u sjevernom dijelu zemlje povećava se i vjerojatnost odrona, koji su mogući i u drugim dijelovima Slovenije, prenosi N1.

Stanovnicima se savjetuje da obrate pažnju na pojavu promjena na terenu, objektima i kosinama. Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje takođe upozorava da bujični vodotoci mogu naglo porasti tokom padavina.

Prethodni članakZlatko Knežević ide u prijevremenu penziju
Naredni članakIbrahimović majci kupio crkvu, ocu i sestri stanove, a nije zaboravio ni brata Aleksandra