Snažna oluja u Americi, poginulo dvoje djece

Najmanje dvoje djece poginulo je tokom snažne oluje koja je prošla američkim državama Džordžijom i Tenesijem, koja je donijela jake vjetrove, kišu i snijeg.

Nesreće su se dogodile kada se usljed nevremena srušilo drveće na kuće poginulih.

Kapetan spasilačke vatrogasne jedinice u okrugu Dekalb DŽejson Danijels izjavio je da je veliko stablo palo na kuću u Dekaturu, nakon što je jaka kiša omekšala zemlju u području. U kući je poginuo petogodišnji dječak, dok je njegova majka preživjela.

Drugo stablo palo je na kuću u gradu Tausend u Tenesiju, gdje je pala velika količina vlažnog snijega tokom noći. Kancelarija okružnog šerifa saopštila je da je u iznajmljenom smještaju poginula sedmogodišnja djevojčica.

Mediji u Noksvilu javili su da su hitne službe primile pozive u vezi sa oborenim stablima i odronima u području u kojem je pala velika količina snijega u noći između nedjelje i ponedjeljka, prenio je En-Bi-Si.

Tokom prve velike oluje koja je ove godine prošla kroz južni dio SAD i preko obale Atlantskog okeana izdato je upozorenje za oko 29 miliona ljudi. Očekuje se da će trenutna oluja biti najsnažnija u području centralnog Atlantika od 2019. godine.

Prethodni članakU Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj flurone
Naredni članakKAKO JE MONAH IZ MANASTIRA KOVILJE PRIPITOMIO VUKA: Priča kao životna lekcija! Svima za nauk!