Slušaj “Memić”: SIPA uhapsila bivšeg načelnika MUP-a KS Hasana Dupovca i oca Alise Mutap

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros obavljaju pretrese  na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo u zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”.

Pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili su dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema nezvaničnim informacijama  “Avaza”, uhapšen je Hasan Dupovac, bivši načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Dupovac, je bio šef odsjeka za saobraćajne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen, ali i osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, u  prisustvu njenih roditelja.Nezvanično se saznaje da je uhapšen i Zijo Mutap, otac Alise Mutap.

– Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi duži vremenski period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u februaru 2016. godine. Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo. Iz Tužilaštva BiH je rečeno da u interesu istrage, Tužilaštvo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija.

Alisa Mutap je bivša djevojka Dženana Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.