Slavlje na ulicama Podgorice, uz baklje, zastave i pjesmu

Uz baklje, zastave Srbije i Crne Gore i pjesme, građani su u nedjelju uveče u Podgorici proslavili pobjedu opozicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u glavnom gradu Crne Gore, kako bi proslavili pobjedu opozicije.

Podgoričkim ulicama, nakon što je postalo jasno da opozicija može do većine u parlamentu, uglavnom mladi formirali su kolone automobile, i slavili sa zastavama, uz zvuke sirena, podignuta tri prsta i po neku patriotsku pesmu.

Nije bilo incidenata, a policija je obezbeđivala sve državne insitucije u centru grada, Skupštinu Crne Gore, kao i zgradu predsjednika Republike.

Takođe, za saobraćaj je bila zatvorena ulica u kojoj se nalazi zgrada „stare vlade“, u kojoj je bio smješten izborni štab DPS-a, u kojem se tek poslije ponoći obratio lider stranke i predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Podgoričke Vijesti su prenijele da je i nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić došao u Hram Hristovog Vaskrsenja, gdje ga je dočekao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.