Skup “Granica postoji” u Јezeru

Skup pod motom “Granica postoji” u znak podrške institucijama Republike Srpske biće održan danas na međuentitetskoj granici prema Јajcu u opštini Јezero. Skupovi podrške ranije su održani u Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, na Lapišnici u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Od 1. septembra građani iskazuju protivljenje zbog podizanja optužnica pravosuđa BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Stanovnici opštine Јezero izraziće danas na mirnom skupu nezadovoljstvo zbog podizanja optužnice protiv Dodika i Lukića, izjavila je načelnik opštine Јezero Snežana Ružičić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Ružičićeva je poručila da će i ona prisustvovati današnjem skupu “Granica postoji”.

– Poruka koja će biti poslata sa današnjeg skupa jeste da Ustav Srpske treba da se poštuje. Stanovnici opštine Јezero žele da izraze negodovanje zbog podizanja optužnice protiv Dodika i Lukića i smatraju da su ugrožena njihova prava i slobode, kao i da se na taj način ruši Srpska – naglasila je Ružičićeva.

 

Prethodni članakPosebna sjednica NSRS o zaštiti vitalnog entitetskog interesa
Naredni članakNarandžasto upozorenje na jak vjetar