Škaljarci pali u Španiji: Našli im 406 kilograma kokaina, osuđeni na 18 godina robije i milionsku novčanu kaznu

Operacija španske policije “Kobe Fantom”, u kojoj je zapljenjeno 406 kilograma kokaina i nekoliko stotina hiljada evra, dobila je epilog pred Šestim odjeljenjem Pokrajinskog suda u Las Palmasu.

Državljani Crne Gore, koje su mediji u Španiji doveli u vezu sa “škaljarskim klanom”, Predrag Vujošević (47) zvani Marko, i Ilija Ivanović, osuđeni su na po šest godina i četiri mjeseca zatvora, a Blažo Vukić na šest godina i mjesec dana zatvora. Uz to, moraće da plate i kazne od po 15 miliona evra! Oni su oslobođeni krivice za krivično djelo pripadnosti zločinačkoj organizaciji, pišu Novosti.

U policijskoj akciji uz kokain vrijedan 14,4 miliona evra, zapljenjeni su im vozila, jahta, 12 šifrovanih telefona.

Mediji pišu i da su osuđeni, prema dokazanim činjenicama, sa još trojicom učesnika koji su pod istragom ali nisu locirani, bili pripadnici “škaljarskog klana” specijalizovanog za distribuciju kokaina. Da bi mogli da se bave narko-biznisom nastanili su se na Kanarima, oktobra 2020, a prema navodima optužnice imali su nekoliko imanja za skladištenje kokaina na Gran Kanariji i na Tenerifima.

Nadležni istražitelji, otkrili su u novembru 2021. kako su pripadnici organizacije u različitim danima “trećim licima” isporučili 250.000, odnosno 155.000 evra u gotovini “da bi se novac uklonio sa arhipelaga i uveo na legalno tržište”.

Mediji u Španiji su Vujoševića nazvali istorijskim vođom bande “Pink panter”. Prema pisanju medija on je sa saučesnicima 20. maja 2002. opljačkao juvelirnicu “Graf” u Londonu i odnio dijamante vrijedne čak 27 miliona evra! Tada je “pao” jedan od “pantera” kod kojeg je pronađen dijamant vrijedan šest miliona evra.

Prethodni članakTri odbojkašice SOK ”Mostar” na širem popisu za reprezentaciju BiH
Naredni članakTužilaštvo BiH predložilo pritvor za devet uhapšenih u akciji “Ira”