Sjeverna Makedonija: Uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski saopštio je da su uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe, koja je prevozila kokain iz Latinske Amerike u zemlje Evrope i koja se sumnjiči za četiri ubistva.

On je poručio da će biti raskrinkani njihovi saradnici iz bezbjednosnih struktura.

Osnovnom javnom tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju biće podnesene krivične prijave protiv 16 osoba koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ubistva i ubistva u pokušaju, prenosi Plus info.

Spasovski je naglasio da je ovo možda jedna od najznačajnijih istraga koja, kako je naglasio, završava potpunu demontažu kriminalnih grupa koje djeluju više od 30 godina na teritoriji Skoplja.

– Identifikovali smo osobe iz državnih institucija koje su prenijele podatke, odnosno bile saradnici kriminalnih aktivnosti grupe. Ovo je početak čišćenja kriminalnih struktura u sistemu i jačanja povjerenja među građanima. Bićete svjedoci novih aktivnosti u narednom periodu, bićete iznenađeni imenima, ali pravda mora stići do svih – naglasio je Spasovski.

On je naveo da su u Skoplju, Grčecu i Dučanđiku izvršeni masovni pretresi nakon kojih je uhapšeno sedam osoba, a za preostalih devetoro su raspisane potjernice, od kojih je jedna osoba već lišena slobode u Španiji.

Grupa je organizovala nabavku kokaina iz zemalja Јužne Amerike, kao i njegov transfer u zemlje EU, a dio je bio namijenjen tržištu droge u Sjevernoj Makedoniji.

Prethodni članakFord povlači gotovo dva miliona vozila
Naredni članakPoledica na mostovima i pred tunelima