Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, predsjedava Vučić

Članovi Savjeta za nacionalnu bezbjednost sastat će se danas u Beogradu kako bi razmotrili stanje na Kosovu poslije raspoređivanja pripadnika specijalnih snaga kosovske policije ROSU na prijelazima Jarinje i Brnjak i odluke prištinskih vlasti da oduzimaju registarske tablice izdate u centralnoj Srbiji.

Kako je najavljeno iz predsjedništva Srbije, sjednica će početi u 10 sati u Palati Srbija, a predsjedavaće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Po završetku sednice, predviđeno je da se neko od članova Savjeta obrati novinarima.

Prethodno je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečla objavio da su na sjeveru Kosova raspoređene dodatne policijske jedinice u cilju primjene odluke vlade o reciprocitetu u obavezi izdavanja privremenih registarskih tablica za vozila iz Srbije.

“Kako bi omogućilo slobodno kretanje građana i po isteku ugovora od 14. septembra 2014. godine, ministarstvo je donijelo rješenje kojim se uređuje obaveza izdavanja privremenih registarskih oznaka za sva vozila sa registarskim oznakama Srbije koja na svim graničnim prijelazima ulaze na teritoriju Kosova”, naveo je kosovski ministar u objavi na Facebooku.

Raspoređivanje specijalnih snaga kosovske policije na prijelazima Jarinje i Brnjak izazvalo je nezadovoljstvo Srba sa sjevera Kosova koji su sa stotinama vozila blokirali saobraćaj na putevima koji vode ka prijelazima.

Prethodni članakPronađeno tijelo Marije Čekić
Naredni članakHaradinaj o skidanju tablica iz Srbije: Sada nema nazad