Sjednica Savjeta ministara

Savjet ministra trebao bi danas da razmatra Nacrt sporazuma o zajmu /Projekat unapređenja kvaliteta vazduha/ između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Ministri bi trebali da razmatraju i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, čiji je predlagač Ministarstvo transporta i komunikacija, saopšteno je na veb-stranici Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o uvrštavanju Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa BiH u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011- 2014. godine.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH za ovu godinu sa navedenim programom, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Prijedlog odluke o izmjeni odluke o formiranju Koordinacionog tijela za praćenje provođenja strateških i operativnih ciljeva utvrđenih Strategijom integrisanog upravljanja granicom u BiH i Akcionim planom provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period 2019 – 2023. godine, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, takođe je među tačkama dnevnog reda.

Ministri bi trebali da budu upoznati i o informaciji o stanju u oblasti migracija u BiH za prva tri mjeseca ove godine.

Na dnevnom redu je i zahtjev direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragana Šojića, protiv koga se vodi postupak za zloupotrebu službenog položaja, za ukidanje preventivne suspenzije.

Prethodni članakZATRESLO HERCEGOVINU
Naredni članakMANASTIR ŽITOMISLIĆ danas proslavlja Svete žitomislićke mučenike